BURSA / NİLÜFER - Emir-Koop İlkokulu

Haz

Anasınıfı öğlenci grubu öğrencileri karpuz festivali yaptılar. Karpuz meyvesini tanıyıp tadına baktılar. Karpuzun cekirdeklerinide tohum kumbaralarina dahil ettiler.

Haz

Anasınıfı öğretmenlerinden Semaya İLKDOĞAN ve öğrencilerinin Anneler Günü Etkinliği

Haz

Okumuz anasınıfı öğrencileri öğretmenleri ile birlikte yağlı boya tablo çalışması yaptılar.

Haz

1 / G sınıfı öğrencilerinin yoğun çabaları ve aylarca süren hazırlık süreci ile ortaya konulan gösteriler, velilerimizin de büyük katılımıyla bayram havasında geçti.

Emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür edriz.

May

Emir KOOP İLKOKULU öğretmenlerinden:Gamze ŞAHİN, Hülya Arkun KIZIK, Demet HAKVERDİ,  Vildan SOYLU,  Kezban EREN ve Sevinç ATEŞ e-Twining Ulusal Kalite Etiket ödüllerini  Merinosta yapılan törende aldılar. Okulumuza Ulusal Kalite Etiketi levhasını kazandırdıkları için teşekkür ederiz.

May

Soyal etkinlikler kapsamında, 1 / G sınıfı zıpland eğlence merkezine gezi düzenledi. Çocuklar gönüllerince eğlenip, çoştular.

Nis

1 / G, 3 / H ve 4 / A sınıfları baharın gelişini '' Doğada Bir Gün '' etkinliği ile kutlamış oldular, gönüllerince eğlenip doyasıya oynadılar.

Mrt

Okulumuzda tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla "Deprem/Bina Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Okulumuzun tüm alanlarında çalan acil durum zil sesi ile "Çök, Kapan, Tutun" hareketi yapılarak zil sesinin bitmesi beklendi. Zil sesinin bitmesinin ardından yapılan duyuruyla öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı.

Bina tahliye tatbikatında öğrencilerimiz 2.50 dakikada, öğretmenleri ile birlikte bina tahliyesini tamamladı.

Öğretmenlerimiz tarafından sınıf yoklamasının alınması ile tamamlanan tatbikatımız tüm seviyelerde başarıyla gerçekleştirildi.

AFAD ACİL UYGULAMASI "TEK TUŞ, HAYATA DOKUNUŞ"

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca, vatandaşların afet ve deprem anında yardım ekiplerine cep telefonu üzerinden ulaşmasını sağlayan "AFAD Acil" adlı mobil uygulama kullanıma sunuldu.

AFAD tarafından uygulamanın tanıtımı için hazırlanan videoda, uygulamanın kullanımına ilişkin bilgiler yer aldı.

Afet ve acil durumlarda telefonla yardım ekiplerine ulaşmayı sağlayan ve en yakın toplanma alanlarını gösteren uygulamada, afet eğitim videoları da yer alıyor.

Uygulamanın kullanılabilmesi için AFAD Acil uygulamasının telefona indirilmesinin ardından, telefon numarasının girilmesi gerekiyor. Kısa mesaj ile gelen şifrenin girilmesi ve telefon numarasının doğrulanmasının ardından uygulama, TC kimlik numarasının girilmesi ve konum yetkisinin verilmesiyle aktif hale geliyor.

Toplanma Alanına Gidemeyen Acil Çağrı Başlatabiliyor

AFAD Acil uygulamasında, afet anında açıldığında kişiye en yakın toplanma alanı gösteriliyor ve afetzedenin buraya ulaşabilmesi için yol tarifi yapılıyor. Toplanma alanına gidemeyecek durumda olanlar ise gerektiğinde internet üzerinden acil çağrı başlatabiliyor.

Çağrı başlatıldığında 112 acil çağrı merkezine bağlanılıyor, bundan sonra afetzedenin durumunu kısaca anlatan butonlar kullanılabiliyor. Kişi konuşabilecek durumda değil ise uygulamadaki acil durum cümleleri kullanılarak mesaj yoluyla yardım alınabiliyor.

Videoda, afetten etkilenen bölgelerdeki vatandaşlara toplu bildirimler ulaştırılacağı bilgisi de yer alıyor. Ayrıca uygulamanın, afet durumlarında daha fazla can kurtarmak ve daha çok insana daha hızlı ulaşmak amacıyla, yerli ve milli yazılımla Bakanlığın Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğünce geliştirildiği belirtiliyor.

İNDİRME LİNKLERİNİ AŞAĞIDAN KOPYALAYIP ARAMA ÇUBUĞUNA YAPIŞTIRIP  YÜKLEYEBİLİRSİNİZ.

AppStore:https://apps.apple.com/tr/app/afad-acil-%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1/id1579326930

GooglePlay: https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.icisleri.afad

Kaynak : www.afad.gov.tr

Ara

Yerli Malı Haftası (Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır. Okulumuzda günün anlam ve önemine uygun olarak kutlandı.

May

Okulumuz müdür yardımcısı Hülya Arkun KIZIK ile sınıf öğretmeni Demet HAKVERDİ, Anlamaya Yolculuk adlı eTwinning projesi ile ulusal kalite etiketi aldılar. Öğrencilerin okuma anlama ve web2 araçlarını kullanma becerilerini geliştiren proje başarıyla tamamlanmış ve hedeflenen kazanımlara ulaşmışlardır.

"ANLAMAYA YOLCULUK"  2/İ SINIFI  E-TWİNNİNG PROJESİ

EMİR-KOOP İLKOKULU 2/İ SINIFI ÖĞRETMENİ DEMET HAKVERDİ VE OKULUMUZ MÜDÜR YARDIMCISI HÜLYA ARKUN KIZIK 'IN E-TWİNNİNG PROJE ÇALIŞMASI TÜM HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR.

"ANLAMAYA YOLCULUK"ADLI E-TWİNNİNG PROJESİ KAPSAMINDA BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORLAR...

ULUSAL ÇAPTA YÜRÜTÜLEN PROJEDE 2/İ SINIFI ÖĞRENCİERİ DÜZENLİ OLARAK KİTAP OKUYOR VE KELİME HAZİNELERİNİ GELİŞTİRİYORLAR.

WEB 2.0 ARAÇLARINI LULLANARAK DİJİTAL OKUR YAZARLIK BECERİSİ KAZANIYORLAR..AYRICA SANAT TÜRLERİNİ KULLANARAKOKUYUP ANLAMA YOLCULUĞUNDA YOL ALIYORLAR..